ΔΗΚΟ: Το δίλημμα είναι η ανατροπή – Του Γιάννη Αρμεύτη*

dhkoΟι ενδοκομματικές εκλογές στο ΔΗΚΟ γίνονται σε συνθήκες αμφισβήτησης και απαξίωσης των πολιτικών. Οι πολίτες ζητούν την απόδοση ευθυνών και τιμωρία των ενόχων για τα όσα έγιναν η δεν έγιναν. Η κοινωνία δεν κρίνει τη πολιτική ιδεολογία μας αλλά τους διαχειριστές της που μέσα από τα κομματικά τους αξιώματα άσκησαν εκτελεστική εξουσία τη προηγούμενη περίοδο και δυστυχώς έχουν αποτύχει.

Στο ΔΗΚΟ, το κόμμα του κεντρώου χώρου της Κύπρου, πρέπει να αλλάξουμε. Σε αυτή την ενδοκομματική διαδικασία, το κάθε στέλεχος και ψηφοφόρος πρέπει να τοποθετηθεί με ειλικρίνεια. Είναι η ώρα των καθαρών λύσεων. Το κάθε στέλεχος και ψηφοφόρος πρέπει να τοποθετηθεί με δεδομένα και ειλικρίνεια. Χωρίς προσωπικές δεσμεύσεις, ομαδοποιήσεις και δήθεν υποχρεώσεις.

Έχω πάρει την απόφαση να διεκδικήσω τη θέση του Αντιπρόεδρου στο ΔΗΚΟ για συγκεκριμένους λόγους.

Η λειτουργία του κόμματος τα προηγούμενα χρόνια δημιούργησε σοβαρά προβλήματα συνοχής και διάστασης από τη βάση του κόμματος και τα προβλήματα των πολιτών.

Η δράση των εκλεγμένων και διορισμένων εκπροσώπων στην ηγεσία του κόμματος, δυστυχώς στη πλειοψηφία τους αναλώθηκε στην επιδίωξη προσωπικών  φιλοδοξιών. Η εικόνα του κόμματος έχει πληγεί με την εσωστρέφεια και τις παλινδρομήσεις στελεχών του.

Η διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας έγινε από πρόσωπα που δεν είχαν όραμα και δεν πρόσφεραν έργο στη τοπική αυτοδιοίκηση, στην δημόσια υγεία, στην ορθολογιστική οικονομική ανάπτυξη του τόπου και αλλού.

Είναι απαίτηση μας, να σταματήσουν οι παλαιοκομματικές συμπεριφορές και νοοτροπίες άσκησης της πολιτικής. Να τελειώσουν οι εκδουλεύσεις, η εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων, η κακοδιαχείριση του δημόσιου πλούτου και η ατιμωρησία της διαπλοκής. Οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις υφίστανται τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και κανένας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Αντίθετα, σε πολιτειακά ή κομματικά αξιώματα επιδιώκεται η διατήρηση των ίδιων νοοτροπιών, από τους ίδιους πολιτικούς.

Η απόφασή μου να διεκδικήσω την Αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ σχετίζεται με την αμφισβήτηση αυτών των νοοτροπιών. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που άσκησαν τα τελευταία χρόνια πολιτική από διορισμένες ή αιρετές θέσεις εξουσίας είναι οι πρώτοι που θα έπρεπε να κάνουν την αυτοκριτική τους. Είναι αυτοί που πρέπει να απολογηθούν στους πολίτες γιατί άφησαν τα πράγματα στην τύχη τους χωρίς να πάρουν καμία απόφαση για εκσυγχρονισμό του κράτους και διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος στα υπουργεία, στους δήμους και τους ημικρατικούς οργανισμούς.

Η απόφαση μου είναι συνέχεια της σταθερής πορείας μου στη πολιτική και την συνειδητή δράση μου στο ΔΗΚΟ. Με συνέπεια λόγων και πράξεων, με συλλογική δράση αλλά και αίσθημα λογοδοσίας για όποιον και ότι πράττει.    Η δύναμη και η ευθύνη του κάθε δημόσιου προσώπου είναι η ψήφος του κόσμου και είναι η ώρα όλοι μαζί να κάνουμε την ανατροπή.

Μπροστά στα πιο πάνω διλήμματα τα στελέχη και οι φίλοι του ΔΗΚΟ, καλούνται να επιλέξουν την ηγετική πυραμίδα που θα μας οδηγήσει τα επόμενα δύσκολα χρόνια σε μια νέα εποχή. Σε μια προσπάθεια που η ενότητα έχει καθοριστική έννοια. Με διαφορετική ηγεσία, που έχει ικανότητες, τόλμη και δυναμισμό μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.

*Ο Γιάννης Αρμεύτης είναι υποψήφιος για την Αντιπροεδρία του ΔΗΚΟ

Αφήστε μια απάντηση


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελένης Παλαιολογίνας 29, 3040 Λεμεσός
Τηλ: 25 828280, 25 717555, 99 645236
Φαξ: 25 828281
Website: http://www.armeftis.eu
Email: info@armeftis.eu

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ