ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ: ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2010
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΜΕΥΤΗΣ
Πρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης και Τουρισμού
 
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, κύριοι εισηγητές, αγαπητές φίλοι και φίλες
Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί μια ιδέα πριν από λίγους μήνες στην Επιτροπή Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Λεμεσού, γίνεται σήμερα πράξη.
Γίνεται πράξη φέρνοντας στον ίδιο χώρο τους κορυφαίους διαμορφωτές πολιτικής τόσο στη δημόσια σφαίρα όσο και στο χώρο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
 Η κεντρική ιδέα είναι να μιλήσουμε
με έργα,
με παραδείγματα και
με τις βέλτιστες πρακτικές
για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής για μια πόλη όπως η Λεμεσός, με κριτήριο:
Α. Το ξεπέρασμα της παρατεταμένης όπως αποδεικνύεται οικονομικής κρίσης, την ταχύτερη δυνατή έξοδο από το φαύλο κύκλο της υποτονομικής οικονομικής ανάπτυξης
Β. Τη διαμόρφωση συνθηκών που θα κάνουν τη Λεμεσό μια πόλη ανταγωνιστική και ταυτόχρονα ελκυστική, αειφόρο και ικανή να προσφέρει ανάπτυξη, δουλειές σε νέους ανθρώπους και ποιότητα ζωής σε όλους.
Η σημερινή εκδήλωση συνδέει τα ζητήματα του πολεοδομικού σχεδιασμού με τις σύγχρονες υποδομές που δίνουν αναπτυξιακή ώθηση και μας ξεκολλούν οριστικά από το παρελθόν.
Επίσης τοποθετεί τα ζητήματα στο πλαίσιο μιας συνέργειας ανάμεσα στις δημόσιες αρχές (το κεντρικό κράτος και τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης) με τον ιδιωτικό τομέα (τους επιχειρηματίες, τους επενδυτές).
Είμαι αισιόδοξος ότι τα πορίσματα της σημερινής εισήγησης θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα επόμενα βήματά μας. Να μείνουμε σταθεροί σε αυτή την πορεία ανάπτυξης, να μη χάσουμε χρόνο, να μη διστάσουμε, να είμαστε όλοι μαζί οι δημιουργοί της Λεμεσού των Έργων.
Εισηγούμαι μάλιστα τα πορίσματα να αποτελέσουν μια έκδοση που θα μείνει στα χέρια μας ως μια δέσμευση απέναντι στους πολίτες μας.

Κλικ εδώ για να δείτε την πρόσκληση ή/και να την κατεβάσετε στον υπολογιστή σας.

Για να δείτε την πρόσκληση ή/και για να την τυπώσετε πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας τον Adobe Acrobat Reader. Εάν δεν έχετε το πρόγραμμα αυτό, μπορείτε να το εγκαταστήσετε δωρεάν κάνοντας κλίκ εδώ .

Αφήστε μια απάντηση


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελένης Παλαιολογίνας 29, 3040 Λεμεσός
Τηλ: 25 828280, 25 717555, 99 645236
Φαξ: 25 828281
Website: http://www.armeftis.eu
Email: info@armeftis.eu

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ