ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟY: ΠΡΑΚΤΙΚΑ 23ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

Παρόντες
 
Γιάννης Αρμεύτης, Πρόεδρος
Tάσος Τσαππαρέλας, Μέλος
Ανδρέας Καρεκλάς, Μέλος
Κρίστης Δημητρίου, Μέλος
Απόντες
΄Αριστος Αριστείδου, Μέλος
Χάρης Τρίκκης, Μέλος
Ευθύμιος Δίπλαρος, Μέλος
Γαβριήλ Ψαράς, Μέλος
Αδάμος Κόμπος, Μέλος
Παρακαθήμενοι
Κοραλία Μασουρα, Ανώτερος Λειτουργός Τεχνικής Υπηρεσίας
Στέλιος Στυλιανίδης, Δημοτικός Αρχιτέκτονας
Λένια Μπέρου, Λειτουργός Τεχνικής Υπηρεσίας
Χρίστος Ευσταθιάδης, Λειτουργός Τεχνικής Υπηρεσίας
Χαρούλα Δημητριάδου, Β. Γραμματειακός Λειτουργός
Θέμα 1ον:    Eνημέρωση για τις εργασίες στον Ζωολογικό Κήπο.
Η κα Μπέρου εκ μέρους της Υπηρεσίας ανέφερε ότι με βάση το χωροταξικό και τα σκίτσα που έφερε ο Τσέχος μελετητής σχεδιάζονται οι χώροι και ταυτόχρονα κατασκευάζονται. Η σχεδιαστική εργασία γίνεται από την Υπηρεσία, πάντοτε με τις υποδείξεις του Τσέχου μελετητή. ΄Εχουν σταλεί τα σχέδια στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος, στα οποία έγιναν  παρατηρήσεις και έγιναν οι διορθωτικές εργασίες. Για όλες τις εργασίες γίνονται πρώτα τα κατασκευαστικά σχέδια. Ζητούνται προσφορές, ενημερώνεται η Τριμελής Επιτροπή και συνεχίζει κανονικά η διαδικασία. Οι εργασίες γίνονται κυρίως  από το προσωπικό του Δήμου, δίνονται όμως και προσφορές σε ιδιώτες για εργασίες που δεν μπορεί να εκτελέσει το προσωπικό μας όπως π.χ. το ακρυλικό γυαλί που θα τοποθετηθούν τα ερπετά και οι πίθηκοι. Η όλη εργασία γίνεται με χορηγίες. Ο χώρος που είναι τώρα τα ταριχευμένα ζώα θα γίνει ενυδρείο.
Υπήρξε  καθυστέρηση στις εργασίες γιατί είχε γίνει γενική εκσκαφή για να κατεδαφιστούν οι υπόγειες κατασκευές από μπετόν που υπήρχαν. ΄Έχουν χαλάσει όλα τα κλουβιά εκτός από τα κλουβιά για τις πάπιες και τα πουλιά. ΄Εχει τοποθετηθεί νέο χώμα σύμφωνα με τις υποδείξεις του κτηνίατρου μας.
Ο χώρος αποτελείται από αίθουσα για τα φίδια, νέα αποχωρητήρια, γραφεία διεύθυνσης (αίθουσα Συνεδριάσεων και αίθουσα για τους εκπαιδευτές), θεατράκι 50 ατόμων το οποίο θα λειτουργεί ως εκπαιδευτικό κέντρο για παιδιά, ενυδρείο, λίμνη για φλαμίγκος, παιχνιδότοπος, λίμνη με αλιγάτορες, λίμνη με ότερ (είδος ερπετού), πίθηκοι, γύπες, κατσίκες, λάμα, αναψυκτήριο, καφεστιατόριο, καθώς και περίπτερο που θα πωλούνται σουβενίρ. Η όλη ιδέα για τις κατασκευές είναι να υπάρχει ένα πνεύμα επαφής του κόσμου με τα ζώα, και τα ζώα να μην νιώθουν φυλακισμένα για αυτό και τα κλουβιά των πιθήκων δεν θα είναι με σίδερα αλλά με γυαλί.
Το χρονοδιάγραμμά για τις εργασίες θα είναι έτοιμο τέλος του Σεπτέμβρη. Οι εργασίες που γίνονται όλες με χορηγίες θα ανέλθουν περίπου σε  €400,000.00
Ο Δήμος θα έχει έσοδα με το κατάστημα των σουβενίρ, και του καφεστιατορίου. .
Οι εργασίες αυτές θα αποτελέσουν ένα πρωτοποριακό έργο σε ότι αφορά τους Ζωολογικούς Κήπους.
Η Επιτροπή  εξέφρασε τις ανησυχίες της όσον αφορά την τήρηση του χρονοδιαγράμματος και κατά πόσο θα διασφαλιστεί η ποιότητα στην εκτέλεση των εργασιών. Επίσης όσον αφορά την ηλεκτρολογική εγκατάσταση η οποία πρέπει να υπόγεια, για τις μηχανολογικές εγκαταστάσεις.
Η κα Μασούρα ανέφερε ότι θα διασφαλιστεί η ποιότητα των εργασιών από την Υπηρεσία. Τα κατασκευαστικά σχέδια είναι στο τελικό στάδιο περίπου τέλος Σεπτεμβρίου. Οι ηλεκτρολογικές εργασίες θα γίνουν από την υπηρεσία μας.
Η Επιτροπή ζητά όπως γίνει παρουσίαση του όλου έργου σε Ειδική Επιτροπή και να ελεγχθεί το συμβόλαιο του καφεστιατορίου του Κηποθέατρου για να μην έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα μελλοντικά
Θέμα 2ον:    Ενημέρωση για τα νέα υποστατικά έναντι της Χονδρικής Αγοράς.
Η κα Μασούρα ανέφερε ότι τα νέα υποστατικά γίνονται για να καλύψουν τις ανάγκες του Τμήματος Οδοποιϊας, και Οικοδομών και με την στέγαση τους εκεί  όλες οι υπηρεσίες του Δήμου θα είναι μαζεμένες σε ένα χώρο.
Τα σχέδια προβλέπουν και για τα δύο τμήματα γραφεία, χώρους υγιεινής, μεγάλη αποθήκη και τα υπόστεγα για τα αυτοκίνητα, μηχανήματα. Γύρω από την ανάπτυξη υπάρχουν φυτεμένα δέντρα. Θα προκηρυχθούν προσφορές για τα υπόστεγα, το κόστος των οποίων θα ανέλθει σε €100,00. Οι υπόλοιπες οικοδομικές εργασίες θα γίνουν από την υπηρεσία και  έχουν ήδη αρχίσει.  Το ποσό έχει εγκριθεί και υπάρχει στον προϋπολογισμό από πέρσι. Υπολογίζεται ότι οι εργασίες θα τελειώσουν περί τα τέλη Απριλίου 2011.
Θέμα 3ον:    Eνημέρωση για τις όψεις των κτιρίων του παραλιακού μετώπου.
Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι στις όψεις των κτιρίων θα γίνει εξωραϊσμός,  και δεν θα γίνει επέμβαση σε ότι αφορά τις άδειες οικοδομής του κτιρίου, ή σε κάποια στατικά προβλήματα. Θα αφαιρεθούν  όλες οι παράνομες πινακίδες και γενικώς θα μπει μια τάξη στην όλη πορεία του παραλιακού μετώπου. ΄Εχει ζητηθεί χρωματική πρόταση μαζί με τις πλάγιες όψεις των κτιρίων καθώς και το επιπλέον κόστος. Ο στατικός έλεγχος της οικοδομής δεν είναι μέσα στους όρους εντολής της εν λόγω σύμβασης.
Θέμα 4ον:    Ενημέρωση για το έργο Κέντρου της Αγίας Φύλας.
 
Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι υπάρχει ολοκληρωμένη πρόταση όσον αφορά το έργο Κέντρου της Αγίας Φύλας. ΄Εχουν ολοκληρωθεί όλα τα κατασκευαστικά σχέδια. Μετά από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις στόχος μας είναι να γίνει προκήρυξη της προσφοράς. Το κύριο λόγο των προτάσεων έχει η Κυβέρνηση. 
Η τελική πρόταση με βάση την προκαταρκτική εκτίμηση θα ανέλθει στα €2,300,000. Γίνεται έλεγχος  από του επιμετρητές, μετά θα αποσταλούν  στο γραφείο Προγραμματισμού και εφόσον εγκριθεί το ποσό θα προχωρήσει η  προκήρυξη των  προσφορών. Δεν είναι γνωστή  η έναρξη των εργασιών γιατί πρέπει να γίνει εξεύρεση των κονδυλίων  από το κράτος. 
Εκκρεμεί επίσης  η διαδικασία απόκτησης τριών μικρών τεμαχίων και έχει ήδη σταλεί επιστολή προς το Επαρχιακό Κτηματολόγιο.
Θέμα 5ον:    Διάφορα.
Ο κ. Τσαππαρέλας και ο κ. Αρμεύτης ανάφεραν ότι θα συγκαλέσουν δημοσιογραφική διάσκεψη των Επιτροπών του για να δημοσιοποιηθούν τα διάφορα έργα που έχουν εκτελεστεί και τα μελλοντικά που θα γίνουν, υπολογίζουν περί τα μέσα Οκτωβρίου.
Γιάννης Αρμεύτης
Πρόεδρος
 ../χδ

 

Αφήστε μια απάντηση


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελένης Παλαιολογίνας 29, 3040 Λεμεσός
Τηλ: 25 828280, 25 717555, 99 645236
Φαξ: 25 828281
Website: http://www.armeftis.eu
Email: info@armeftis.eu

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ