Εξαγγελία Υποψηφιότητας

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΜΕΥΤΗΣ – ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΗΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ αρ. 3

cardΣαν ενεργός πολίτης και μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος , με πολιτική διαδρομή που βασίζεται σε καθαρές, σύγχρονες και δημοκρατικές θέσεις, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Τώρα χρειάζεται να αγωνιστούμε για να διατηρηθεί πολιτικά ο χώρος του κέντρου. Για την ενίσχυση της Δημοκρατίας, τη διατήρηση της εθνικής σταθερότητας και την επίτευξη προόδου στη χώρα μας.

Τα τελευταία χρόνια, ήταν μία αρκετά σκληρή και απαιτητική περίοδος για τη κοινωνία της Κύπρου. Παράγοντες όπως η ανεργία, ιδιαίτερα στους νέους, και οι οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν οι οικογένειες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουν δημιουργήσει αισθήματα θυμού προς τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Αυτά τα συναισθήματα όμως δεν πρέπει να κυριαρχήσουν στις επιλογές μας. Βρισκόμαστε σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο που η Κύπρος χρειάζεται σταθερότητα και συνέπεια αλλά και πυγμή για να προχωρήσουμε μπροστά. Εμείς στο Δημοκρατικό Κόμμα στοχεύουμε να συμβάλουμε δυναμικά στην αλλαγή της σελίδας, πάντα με ευθύνη και ωριμότητα.
Η αγωνία για το μέλλον είναι κοινό χαρακτηριστικό όλων των πολιτών. Ο τερματισμός της κατοχής της μισής μας πατρίδας θα συνοδευτεί με μια πολιτειακή αναμόρφωση, ως αποτέλεσμα του ιστορικού συμβιβασμού, όπως καταγράφεται με τις Συμφωνίες Κορυφής Μακάριου Ντενκτάς το 1977 και Κυπριανού Ντενκτάς το 1979. Συνειδητοποιώ όσο ποτέ, ως ενεργός πολίτης, ότι τα 42 χρόνια που πέρασαν, μας έχουν φέρει σε ένα πολύ οριακό σημείο σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.
Ζούμε την εποχή της αναζήτησης και πιστεύω ότι θα είναι πραγματική διέξοδος μια βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού, ώστε η πατρίδα μας, ελεύθερη, με όλες τες δυνάμεις της και με όλους τους Κυπρίους να πορευθεί στο μέλλον. Δεν πιστεύω ότι η διχοτόμηση είναι η μοίρα μας.
Δεν ταιριάζει στους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους για τη Δημοκρατία.
Ούτε στα παιδιά μας αξίζει μια μισή Κύπρος. Δικαιούνται μια ολόκληρη πατρίδα για να μεγαλώσουν και να βρουν τη θέση τους στην Ευρώπη της ασφάλειας και της σταθερότητας.

Γνωρίζω τα προβλήματα των συμπολιτών μου, της επαρχίας και των αστικών περιοχών λόγω της πολυετούς κοινωνικής και επαγγελματικής μου δραστηριοποίησης αλλά και ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Έχουμε το προνόμιο να ζούμε σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Μεσογείου. Η επαρχία Λεμεσού πρέπει να προσδιορίσει το τουριστικό προϊόν που έχει να προσφέρει στη διεθνή τουριστική αγορά. Ως λιμάνι είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το εμπόριο και τη ναυτιλία και πρόσφατα με τους υδρογονάνθρακες. Η υλοποίηση ενεργειών, όπως:
• Η οργάνωση διεθνούς επιπέδου εκθέσεων και συνεδρίων στον τομέα της ναυτιλίας και του εμπορίου που θα προσδώσουν αξία στη Λεμεσό και θα ενισχυθούν οικονομικά οι εμπορικές, ξενοδοχειακές και άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη και στην επαρχία.
• Η έρευνα και η καινοτομία θα πρέπει να ενθαρρυνθούν με κάθε δύναμη. Νέοι που επιστρέφουν από τις σπουδές τους γεμάτοι όρεξη και γνώσεις πρέπει να διευκολυνθούν να αδράξουν ευκαιρίες όπως αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.
• Πρέπει να ενθαρρυνθεί η επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας ενώ παράλληλα να αναβαθμίσουμε το τουριστικό μας προϊόν, τις υπηρεσίες και τον πολιτισμό έτσι ώστε να καταστήσουμε την Κύπρο ένα ευρωπαϊκό πρότυπο προόδου και ανάπτυξης.
• Έργα όπως η κατασκευή του Τεχνολογικού Πάρκου στη Λεμεσό που τόσο έχει καθυστερήσει, επιβάλλεται να προωθηθούν και να πραγματοποιηθούν άμεσα.
• Ο χωροταξικός σχεδιασμός για ολόκληρη την Κύπρο και η εκπόνηση του ‘σχεδίου για την νήσο’ θα διευκολύνει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.
• Η υιοθέτηση νέων εργαλείων στην πολεοδομία όπως ο αστικός αναδασμός και η μεταφορά αναπτυξιακών δικαιωμάτων.
• Η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ώστε να μειωθεί η αχρείαστη γραφειοκρατία
• Η εφαρμογή ενός βιώσιμου συστήματος υγείας.
Τα πιο πάνω είναι μερικές από τις προτάσεις μας οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα και αποτελεσματικά με στόχο την καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον τόπο σχεδιάζουμε το μέλλον. Χωρίς ίχνος λαϊκισμού έχω αποδείξει με την μέχρι τώρα δράση μου, πως είμαι ρεαλιστής, υπέρμαχος της αλήθειας και με ευθύνη αναλαμβάνω το κόστος των αποφάσεων μου οι οποίες ανέκαθεν στόχευαν στο κοινό συμφέρον.
Με την υποβολή της υποψηφιότητας μου θέλω να στείλω το μήνυμα ότι μπορούμε να ατενίσουμε, με αισιοδοξία και πίστη τον ανοιχτό ορίζοντα της Ιστορίας όπως επίσης με τόλμη και ενότητα. Μπορούμε να χαράξουμε τη νέα πορεία σε έναν κόσμο αβέβαιο γεμάτο φόβους αλλά και ελπίδες.

logo

 

Αγαπητοί φίλοι,
Με όρεξη για σκληρή δουλειά και όραμα για τον τόπο μας, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με το Δημοκρατικό Κόμμα.
Ως ενεργός και υπεύθυνος πολίτης, ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΚΟ για 10 χρόνια στο Δήμο Λεμεσού, ως άνθρωπος με καθαρή πολιτική διαδρομή που βασίζεται σε σύγχρονες και δημοκρατικές θέσεις και αρχές, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην κρίση του λαού κατά τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που απαιτούν οι καιροί, κυρίως σε σχέση με το Εθνικό μας θέμα αλλά και εξαιτίας της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και έχει οδηγήσει τους νέους στην ανεργία, θεωρώ πως μπορώ να συμβάλω δημιουργικά ως εκπρόσωπος των πολιτών στην Βουλή.
Ο ρυθμιστικός ρόλος του κόμματος μας και της νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας γίνεται ακόμη πιο σημαντικός σ’ αυτές τις εκλογές, γι’ αυτό και απαιτούνται φρέσκα μυαλά, νέοι άνθρωποι με κατάρτιση, εμπειρία και γνώσεις, με νέες και καινοτόμες προσεγγίσεις. Οι μάχες που έχουμε να δώσουμε θα κερδηθούν με όραμα, πρόγραμμα, καθαρότητα και γνώση.
Ως δημοτική ομάδα συμβάλαμε ουσιαστικά στη μεταμόρφωση της πόλης μας, ως ΔΗΚΟ αποτρέψαμε τα χειρότερα για την οικονομία τηρώντας μια ισορροπημένη πολιτική μακριά από λαϊκισμούς, ως ΔΗΚΟ συμβάλλουμε καίρια και υπεύθυνα στο Εθνικό μας θέμα και ως κόμμα του κέντρου, μακριά από φανατισμούς και μισαλλοδοξίες έχουμε τη δύναμη και υποχρέωση να σηκώσουμε την χώρα.
Τώρα είναι η ώρα σοβαρής, υπεύθυνης αλλαγής και ανόρθωσης της χώρας, να δώσουμε λύσεις και να ξαναφέρουμε την ελπίδα στην πατρίδα μας.
Με αυτό το όραμα, θέληση και εντιμότητα για σκληρή δουλειά μαζί με τις εμπειρίες που κουβαλώ μαζί μου, θέτω εαυτό για την χώρα, την πόλη και το κόμμα μας, ίσος μεταξύ ίσων αξιόλογων συναγωνιστών.

card-back

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελένης Παλαιολογίνας 29, 3040 Λεμεσός
Τηλ: 25 828280, 25 717555, 99 645236
Φαξ: 25 828281
Website: http://www.armeftis.eu
Email: info@armeftis.eu

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ